Bedrövligt….???

Ja troligen… jag lovar å lovar men det sker som ni ser inte så mycket… Men jag försöker så gott jag kan… Men humöret och psyket vill inte alltid som jag vill…. Men att jag i vart fall skriver här någon gång även om jag inte har så mycket att komma med känns ju för mig som om det kanske är ett steg i rätt riktning…

Kort resume…. Marianne ligger som nog många vet förtöjd, jag har som sagt tagit mig dit och tittat till henne, men det återstår lite arbete innan jag kan ta henne ifrån kaj.. Som det känns nu är väl det troliga att hon ligger där hon ligger och att jag får peppa mig själv till att ta opp henne i höst, sedan kan jag ju greja lite allteftersom och förhoppningsvis sjösätta nästkommande vår och då hoppas jag ju att jag är i form för nya seglatser????

I övrigt så går livet en dag i taget… Har faktiskt lyckats att göra ett grundligt oljebyte på min Dnepr… Detta kräver en del arbete samt en lite hög med packningar… Detta enär hojen inte har ett vanligt oljefilter utan likt en gammal Scania så är den utrustad med en oljecentrifug… Fördelen med Scania är ju att där sitter centrifugen tillgängligt på utsidan av motorblocket…

På en Dnepr sitter sitter den på insidan bröstkåpan… därav att man får vara försedd med de packningar som krävs för att montera ihop det hela igen…… Men ni kan vara lugna… Jag fick ihop det hela och nu rullar hojen som den skall och jag känner mig lite lugnare när jag vet att den har fräsch och fin olja igen….

Rörande mina tröjor så har jag till min häpnad sålt ett exemplar till en man i Texas… Väntar nu med spänning på återkoppling ifrån honom… Blir han nöjd så kanske det kan bli fler tröjor som skeppas över atlanten….

På bilden ser ni den tröja som snart är “On The Road in Texas”s

Har även knåpat ihop en liknande Art Deco inspirerad till de tappra själar som kör Ural……

Här så funderar jag dock ännu på en lämplig undertext?? Att blanda in Sovjet känns inte helt rätt enär Ural fortfarande tillverkas… Men nu som då i Ryssland… Visst… Ural tillverkades en massa år i Sovjet men är idag de fakto Rysk….Nåväl.. får fundera lite… kanske kan…” The Roar From The East” vara lite kul???

Å nu lite reklam… Tröjorna är av god kvalitet och av 100% bomull… Trycket är datautskuren textilvinyl av högsta kvalitet och appliceras med en riktig transferpress,, Så trycket håller.. (till skillnad från mina första försök med InkJet…Visserligen var ju det senaste försöket inte så illa… Opaque 3g håller en hygglig kvalitet men kräver att man är aktsam vid tvätt och torkning..)

Nu trycker jag bara Vinyl.. Då vet jag att grejorna även tål att sådana som er bryggseglare tvättar och torkar dom……

Nu tror jag att jag rundar av… Och skulle ni känna ett sug efter en Ural eller Dneprtröja så hojta bara till…

Fair Winds

Stefan