En traett gammel dreng…

Ja det var en för dagen passande rubrik.. Trött , fet å femtiotvå… Eller om man så vill..”traett fed og to o halvtreds..

Och om ni undrar? Nejdå, jag är inte till ute och seglar… Ej heller befinner jag mig i någon dansk hamn.. Befinner mig fortfarande på landbacken i ett skogsbryn beläget alltför långt ifrån havet för att det skall motivera mig att ta tag i båten…

Rörande den danska överskriften så ber jag om att få återkomma till den lite senare.

Regnandet verkar nu ha upphört.. eller i vart fall ha dragit vidare. Hoppas att dropparna nu kommer till nytta hos någon behövande jordgubbsodlare.. Själv ämna jag tillbringa dagen i brungräset invid Vladimir (Rysshojen) Nu är jag så nöjd jag kan bli med mina förgasare, om detta är nog vet nog bara Ivan Mekanowich men tids nog får jag domen rörande mina ansträngningar att säkerställa deras funktion.

En klar fördel med gammal sovjetisk mekanik är att det är ganska enkla och grovt tillyxade pinaler.. Och när man som jag skruvar med en högst begränsad budget så är det tämligen billiga saker man pillar med.. För den som som skulle råka trilla dit så illa att ni får för er att köpa ett gammalt ryssjärn så kan jag varmt rekommendera boken “Sovjetiskt Järn” av André Wachholz..

En imponerade liten bok som med glimt och självdistans blandar humor och teknik.. Ja den har varit en källa både till kunskap och inspiration under mina försök att åter väcka Vladimir till liv.

Och jag hoppas och tror att jag snart kan säga att jag lyckats med det.. Dels för att det faktiskt är en ganska charmig och kul motorcykel om än tämligen långsam, obekväm, skramlande och allmänt udda skapelse.. Och inte minst för att jag känner att jag verkligen behöver tillfredsställelsen utav att nå mitt mål att åter få ut hojen på vägarna….

Och nu kommer den utlovade återkopplingen till Danmark…..

Jo så här är det… Lite längre fram i tiden så hoppas jag att jag kan parkera vid något knuttefik och när jag då har lagit av den gamla boxermotorn och tagit av mig hjälmen då lite käckt kan spotta ut snusen och säga … Jodå.. jag har gått över allt själv.. Och när den funkade igen så var det ju bara att stoppa packningen i holken å stampa igång han å dra på utlandssemester…

Jodå… lugn bara lugn.. återkopplingen till Danmark kommer strax … Så här är det nämligen… När hojen å ekonomin så tillåter så är min plan att jag drar till Läsö. Där har jag goda vänner som delar både mitt intresse för båtar och hav och mitt intresse utav udda motorfordon..

Och visst låter det käckt med en utlandssväng som första resa.. Att jag har ca en mil till färjan som tar mig till Fredrikshavn och det där är några hundra meter till färjan som sedan tar en över till Läsö behöver jag ju inte tala så högt om???

Men för att kunna åstadkomma detta så har jag några timmars arbete kvar.. Uppskattningsvis kanske en dags arbete… med min nuvarande kapacitet och förmåga så blir detta en dryg vecka. Då förutsatt att jag får köpt mig en ny tändspole…

Men som sagt… skruvmejslar å skiftnycklar väntar…

Fair Winds