Juldagen.. å en bryggseglare med julefrid..

Ja.. jag körde hem .. hem till Smögen.. Det var mycket känslor som snurrade runt i veteranens PTSD hjärna och tillika hjärta när jag körde över bron……….

Men efter att ha kramat Mor i hallen så infann sig en frid, en frid som är svår att beskriva men känslan.. ja även känslor är ju ibland svåra att beskriva.. men nog så tror jag att det jag då kände inombords inte stod Karl-Bertils känslor långt efter… ??

Men för att klargöra.. När Karl-Bertil får sitt erkännande ifrån sin far, när hans ömma moder säger ” det var då en välsignad jul”

Den känslan, ja mina vänner.. den känslan fick er bryggseglande veteran när han insåg att när han faktiskt tog sig i kragen och besökte sina föräldrar så gjorde han något rätt och riktigt…

Och ja.. jag vet när Julen väl är över så kommer jag åter att fortsätta att vara den jag är.. Mina bekymmer , mitt mående.. ja hur gärna jag än vill tro på budskapet i dom Amerikanska sattelitkanalerna .. ja ni vet,,dom som så här års sänder minst tre filmer dagligen som handlar om Julens Mirakel.. Finns ju tydligen ingen hejd på hur deras Coca-Cola tomte kan fixa relationer, karriärer… trasig hjärtan och halta hundar,,, ja listan tar väl aldrig slut…

Men oavsett… när vi åter befinner oss i grå Januari månad så vet jag.. ja jag vet att tack vare denna Julen så har jag slagit ett litet hål i den bubbla jag varit inuti en jäkla lång tid nu,,,, Och jag var till och med och tittade till min stackars båt… Marianne har nu legat övergiven utav mig i över ett år,,, Men hon flöt och det var inte alltför mycket vatten i kölskarpen..

Och jag har faktiskt planer.. planer som innefattar en annan veteran och god vän.. Ja den gode Kongo Magneli har lovat att assistera mig så att Marianne åter blir “Bristol and Ship Shape”

Med dessa rader så ber jag om att få önska er … “En God Fortsättning”

Stefan