Måndag,, statistik och ingen som helst logik?

Ja idag skriver vi måndagen den 14 Maj i Almanackan… Bara några dagar kvar tills vårt kära grannland firar sin stora dag… 17 Maj, en enastående tillställning för att fira att männen som samlats på Eidsvoll skrev under det som skulle bli det moderna Norges Grundlov… Efteråt så bildade de det som idag är känt som Broderkjeden.. De korsade armarna och tog varandra i hand och så uttalades de berömda orden….

“Enig og Tru til Dovre Faller”

Så vad är nu logiken i att jag i inledningen av detta inlägg på detta vis går händelserna i förväg???? Tja, jag kan ärligt erkänna att jag inte har den blekaste aning….

Fast logiken i att det är måndag idag råder det enligt er bryggseglare inga som helst tvivel om.. Enär det var söndag igår så vore allt annat än måndag idag tämligen märkligt. För övrigt en ganska vacker måndag med en klarblå himmel och en hel massa fåglar som håller sin konsert i buskar och snår.

Och nu till ämnet statistik… En klok man, jag har dock ingen aning om vem sa en gång att det finns…

“Lögn, Förbannad Lögn, och så har vi Statistik”

Fast jag kan försäkra att jag på inget vis far med osanning när jag nu talar om att under gårdagens dygn så besöktes denna blogg av 52 gäster och dessa tittade in 104 gånger… Det vill alltså säga att ni kollade in vad jag totat ihop två gånger per person.. Fast vänta nu? Nu tror jag bestämt att jag är inne på vad som kan vara en statistisk lögn, för det kan ju faktisk vara så att 40 av er kollade sidan en gång. En av er kollade in texten 10 gånger och på tampen har vi någon som inte helt blev klok på vad jag skrivit utan behövde hela femtiofyra besök för att få någon som helst reda på vad jag svamlade om?

Nu ämnar jag dock lämna statistiken därhän, förefaller mig lämpligt att göra så medan jag själv fortfarande förstår vad jag talar om…….

Vad skall jag då nu tala om? Ja med en enklare koll av mitt allmäntillstånd så kan jag konstatera att jag ännu inte känner av några direkta negativa biverkningar utav att jag nu är inne på andra veckan utav minskandet av min medicindos.. Jag är visserligen inte helt på topp men jag känner heller inte av någon spiral som drar mig neråt.

Vad som gör mig lite nedstämd är att jag inte har rönt någon framgång med att avyttra min Dnepr med sidovagn. Så om ni kära läsare känner någon som helt saknar sunt förnuft och drivs av en outtömlig mekanisk vetgirighet och besitter ett milt vansinne så ligger annonsen ännu kvar på blocket… Man går in på blocket, klickar man i Göteborg och skriver sidovagn i sökrutan så kommer annonsen fram…

Tyvärr så saknar jag för närvarande ekonomiska medel att ställa objektet i ordning och även om jag hade det så är jag inte säker på att jag har den psykiska energin till detta.. Nej det bästa vore nog om jag fick den såld. Det skulle ge mig lite ekonomisk ro och att återanskaffa ett dylikt objekt när alla parametrar är som dom skall är ju ingen omöjlighet….

Ja nu tar jag så då och avrundar detta inlägg…

Fair Winds

Stefan