Pekar K63…

Japp så heter mina Sovjetiska förgasare.. Igår demonterade jag med framgång en utav dom…

Men då skedde det något mycket märkligt, när jag avlägsnat skruvarna som håller den del av förknaseriet som inhyser flottörerna ( jag dom är två , detta av en anledning som jag inte ännu förstår och kanske aldrig heller kommer att göra) så fann jag mig sittande vid hojen och kika på en packning som föreföll vara het kurant och intakt…

Efter att ha betraktat packningen en lite stund så beslöt jag mig att avlägsna den för att kunna göra en närmare inspektion.. Men när jag försiktigt försökte peta loss den så förvandlades den inför mina ögon till stoft…

Så min vackert röda packning..( klart den var röd.. den kom ju ifrån Sovjet) var på inget vis så kurant som jag först trodde och hoppades..

Men när det röda packningsstoftet singlar mot marken så sker något otroligt märkligt. Stoftet övergår nu till att anta något slags gasform.. Och denna röda stoftgas verkar ha förmågan att utöka och expandera… Ja jag ser nu ett rödskimrande moln som är minst lika högt som tre ryska kosacker stående på varandras axlar….

Och så helt plötsligt….. POFF……… molnet försvinner så plötsligt och snabbt att jag inte hinner fatta vad som just hände… Men när jag försöker förstå och ta in detta så ser jag helt plötsligt att på marken just där stoftmolnet nyss svävade där står nu en man… Och jag har nu svårt att tro mina egna ögon, han är iförd blanka stövlar.. Svarta kossackbrallor , en röd skjorta.. och hjässan pryds av en magnifik pälsmössa…

-Hej.. hasplar jag ur mig.. -Vem är du??????

Mannen svarar då…  – Jag är Ivan Mekanowitch.. Jag är anden som fram tills nu när du befriade mig har bott i den vänstra cylinderns förgasare….

????? En ande i min förgasare..??? Och jag har nu befriat dig???

Da ,, svarar Ivan…

Jösses.. men om jag befriat dig? Får jag då tre önskningar???

Nu skrattar Ivan ett bullrande skratt och hans vodkadoftande andedräkt slår mig nästan till marken…

Njet… Du får inga tre önskningar utav en sovjetisk ande… Men du är från och med nu ansvarig för att arbeta fram vår nästa femårsplan… Moohahahahahhhhhhaaaaaaaaa…..!!!

….. Nja.. detta med anden i förgasaren kanske inte var helt sant men att packningen inför mina ögon förvandlades till pulver är dock tyvärr helt riktigt och sant..

Tillverkade igår kväll en ny packning, återstår nu tre innan jag vet att eller snarare kanske hoppas att förgasarna är täta där om skall vara det…

Så efter dessa avslutande rader så skall jag nu försöka att skruva ihop vänster förgasare för att sedan ge mig på den högra..

Fortsättning följer..

Fair Winds

S