Kurvan är i stigande… samt dagens dikt…

Världen är en plats med många konstiga uttryck.. till exemper kurvan är stigande… att vägen ibland stiger det kopplar jag.. det är ju i vardagstal en helt vanlig uppförsbacke… en kurva svänger åt en eller andra hållet… fast det är klart vi kan ju även ha en kurva i en uppförsbacke…

Nåväl min stigande kurva syftar troligtvis på det faktum att jag igår kunde räkna in 105 besök som kollade till mig 154 gånger…

Så huk er bak skärmera Gôbber å Blondinbellor… fôr nu ladder han ôm….

Rörande andra intressanta uttryck så har två så prominenta personer som Gits Olsson och Kapten Samuelsson vid två ej inbördes relaterade tillfällen tagit opp uttrycket att kasta loss..

Förbrukade mjölkkartonger.. tomma ölburkar … spjut.. diskusar.. ja listan kan göras lång. Genom tiderna har ju människan kastat allehanda ting.. Men Herrarna Olsson och Samuelsson ställde frågan.. Hur många har träffats i skallen av ett loss som någon har kastat???

Lämnar så detta ämne och övergår till dagens dikt…

 

“så kom då just denna dag..
En dag så ljus och klar och varm..
En ljummen bris som smeker solvarm barm..
Jag rör mig med lätta steg och lugna andetag..
För det är så sant det jag just skrev…..

Tänk ändå, vilken underbar sommar det blev…
Tänk ändå, vilken underbart ljuvlig sommar det blev…”

I övrigt så kan jag säga att den glättiga tonen kanske idag används utav mig för att i viss mån dölja hur min verklighet idag känns.. Men att skriva i en lite gladare ton än den som råder i min egen verklighet är att sätt att för en stund och inför mig själv låtsat att allt är helt ok…

Så med en önskan om att tjänliga vindar står er bi så avslutar jag detta inlägg…

Stefan

En kommentar till “Kurvan är i stigande… samt dagens dikt…”

  1. Va glad ja blir! Fortsätt så Stefan, så ska du se att det blir just så… glada tankar ger glatt humör. kämpa💪☀️

Kommentarer är stängda.