Lägesrapport…

Tja,, jodå jag kliver opp varje morgon, vi skriver nu den 9 januari… Julen och Nyåret är överståndet…

Vardagen är väl återigen som den brukar vara… lite sval,, eller ibland kall och mestadels grå… Oftast så ligger himlen som grå och blöt yllefilt över bryggseglarens hjässa..

Som ni kanske förstår av dessa mina inledande rader så springer jag inte varje morgon ut och jublar för att sedan kasta mig baklänges för att glatt göra änglar i snön….

Detta kan kanske dels tillskrivas det faktum att jag oftast inte vaknar opp så sprudlande glad att snöänglar inte är det första som jag kommer att tänka på? En annan komponent förutom mitt eget mående som saknas för att åstadkomma nämnda änglar är ju snö…

Att göra änglar i lera? tja nog kunde jag försöka men det torde ju vara en blöt, kall och tämligen skitig sysselsättning??

Så vad har jag då att skriva om? hmmmm? tja jag kan ju berätta om en resa som företogs dan före nyårsafton.. Då kopplades en släpvagn bakom min gamla Saab,, sedan så reste jag och min vän och broder Kongo Magneli och hämtade opp en Honda CB 750f tillverkad år 1982….

Hojen ifråga hade jag för några år sedan fått till skänks av en vän, kollega, konkurrent.. (har å göra med min tid i åkerinäringen) Men nu var det läge å faktiskt ta hojen i besittning..

Och hur mycket jag än gillar gamla motorcyklar så var mitt beslut att låta detta objekt bli ett fordon som min gode vän skall ha sin ägo ett mycket enkelt och självklart beslut..

Ni förstår, Kongo är en man ,, en vän… Han är en av dom som bär medaljen ingen vill ha men som alla respekterar.. Ja han är medaljerad av Konungen såsom sårad i strid….

Jag jag hoppade två radmatningar.. detta för att symbolisera en stund att tänka efter…

Men nu till det som i allra högsta grad är positivt.. jag vet att min vän uppskattar att nu ha en egen hoj.. han är praktiskt lagd så även om hojen ifråga är ett objekt så vet jag att det nu bara är en fråga om när… När hojen är klar och godkänd av myndigheten eller när Kongo har sitt hojkort.. vilket som kommer först skall jag låta vara osagt..

Men jag vet att jag och min vän har en trevlig och kul vår att se fram emot..

I övrigt har jag mer att rapportera,….

Bland annat om ytterligare en veterankamrat.. som likt mig sliter med en kamp mot sitt eget intellekt och psykiska mående,,

Men detta ber jag om att få återkomma lite senare…

Fair Winds

Stefan