Att angöra Malmö

Och nej, med angöra avser jag inte att knyta fast flytetyg med diverse snören..

När jag lämnade Ven så såg jag bron och turning Torso i fjärran så redan då kunde jag visuellt lägesbetämma Malmö, men när jag kom närmre min destination så blev det snart lite mer spännande, detta enär solen behagade gå ned…

Hamnen jag bestämt att anlöpa är väl utmärkt. fyr och allehanda ljus att ledsaga en bryggseglare i hamn finns här…. Sjökort och plotter finns för ändamålet och ändå blev jag inte så lite konfunderad…

Malmö är en storstad, en storstad med en låg siluett som ligger mycket nära havet… och som storstäder plägar så uppvisar Malmö en imponerande samling gatljus, neonljus och ett urval av olika slags fasadbelysning.  För en som nalkas staden ifrån sjön är detta minst sagt imponerande, ja jag kan nog nästan drista mig till att säga att detta är ett bländande skådespel….

Ja, den sista lilla sträckan mot hamnen och piren företogs mycket sakta och med största möjliga zom på plottern, Malmös alla ljus blev helt enkelt litet för mycket för en bryggseglare som har den dåliga vanan att han anlöper främmande hamnar i mörker…

En kommentar till “Att angöra Malmö”

  1. Hej gått in i denna hamn ett antal gånger så jag förstår din beskrivning ? Hur länge stannar du här?
    Något som hade varit intresant för en som sitter inlåst som jag ( kan förklara sen, inte i fängelse?) hade varit om du haft en sjökorts bild med din ungefärliga rutt

Kommentarer är stängda.