Att spela tärning och dricka öl….

Nej jag förordar på inget viss dryckenskap, men att sitta på ett värdshus och dricka en dansk öl i samma takt som man förbränner den är inte alltid så illa, när så en ens vänner introducerar ett tärningsspel om vem som står för nästa runda så kan det till och med bli ganska underhållande…

Nu ämnar jag segla imorgon så jag gav mig när det stod ett lika.. men kul hade vi.. Kommer att sakna mina vänner här i Lohals, Irene, Iben, Hans och Flemming och alla de andra men nu väntar nästa hamn, ser ut som om jag får tjänlig vind ned mot Svendborg imorgon. Ingen jättelång sträcka men jag får sätta segel och tror jag når nästa hamn i fullt dagsljus…

Även om dagarna så sakteliga blir längre så är det ännu en tid kvar innan jag kan segla tolv timmar eller mer i dagsljus, och där jag nu befinner mig så kräver skärgården att jag håller ett öga på sjökortet och min kurs…

Nu hägrar kojen så en ny rapport följer inom kort…

En kommentar till “Att spela tärning och dricka öl….”

  1. Påtal om att segla ifrån vänner.

    Hur var det han sa Gravarn som skulle emigrera till Amerika:”Gråt inte Jenny lilla – det finns flickor dit jag kommer”

Kommentarer är stängda.