Bagenkop

Så då kom jag till slut att lämna Marstal… Hade nog först tänkt att vänta tills imorgon lördag men när så solen sken och det var en föraning av vår i luften så kunde jag inte låta bli att kasta loss..

Kom dock inte till denna insikt förrän fram på eftermiddagen så jag valde att gå till Bagenkop, en kort men trevlig seglats i väldigt gott väder, så gott att jag inte ens behövde handskar och halsduk idag.

Kom så fram till Bagenkop i dagsljus och fann mig en plats i hamnen, strosade sedan runt ett litet slag men kunde ganska snart konstatera att denna ort är ett mindre samhälle som blommar opp under turistsäsong..

Fann dock en nästan fullsatt Kro, tydligen en del som reser hit över helgen även i mitten av mars.. Men det fanns ändå plats för en bryggseglare och så fick jag då njuta av en fisk och skaldjursbuffe som var väl värd sitt pris.

Men som det nu ser ut med vädret så bör jag nog försöka att komma vidare imorgon medans det är måttliga vindar, på söndag säger prognosen att det kommer att friska i igen…

Så ikväll skall jag försöka att komma till kojs i någorlunda tid och om prognosen håller vad den sagt så blir det några sjömil till….