Bryggseglare på Ven

Ligger kvar på Ven, igår flyttade vi båten, vinden friskade i och den lilla bryggan jag låg långsides vid var inte den starkaste att ligga vi om vinden skulle öka, men jag fick benäget bistånd av hannkapten.

Efter att ha förtöjt så tog jag en promenad på ön, spatserade runt i en idyll som måste vara bedövande vacker om våren, så här års så lyser backafalls malvor med sin frånvaro.. Malvor? Blir nog tvungen att googla, som läget är nu skulle jag inte känna igen en malva om den så hoppade opp och  bet mig i näsan…

Vaknade idag vid redan vid femtiden, utav båtens rörelser så kunde jag utläsa att vinden nu nästan helt avtagit, men enär här fortfarande är becksvart vid denna tid på dygnet så tog jag fram mitt korsord och funderade lite över de mysterier konstruktören skapat åt mig…

När så klockan blev sju så började jag rigga mig i varmt underställ och satte sedan på kaffet, lagom tills vattnet kokade opp så kom så regnet… Det är något med er bryggseglare och regn, han har helt enkelt ingen lust att starta seglatsen när regnet faller så jag fann för gott att återgå till mitt korsord…

2 reaktioner till “Bryggseglare på Ven”

  1. Hej Stefan! Hoppas att allt är bra. Vad roligt för hamnkaptenen och Flen att få besök den här årstiden, det är väl inte så vanligt, kan jag tro. Sola skiner som vanligt i Karlstad, hoppas att du får några strålar på dig du också där du är. Fortsatt trevlig resa. Kram från moster.

  2. Malvorna biter dig nästan i näsan när du ligger på plats på Hasselösund, det växer massor nedanför Orestens!

Kommentarer är stängda.