En dag i Grötvik..

Fler än jag som söker sig hit, i natt och i morse kom det två gäster till. Båda med nyinköpta båtar som de seglade ifrån Bohuslän till Skåne. Vädret med den väldigt byiga vinden gjorde dock att de beslutade att lägga till här i Grötvik för att fortsätta respektive hemsegling nästkommande helg.

Och rörande hemsegling så känner jag väl igen mig. Jag la ju själv Marianne en vecka Simrishamn när hon var nyinköpt och jag seglade hem henne ifrån Oskarshamn, sedan blev det en vecka i Klagshamn och där mönstrade Tommy och Erik på och så seglade vi vidare. Själv så mönstrade jag då av i Torekov medans Tommy och Erik seglade hem båten åt mig..

Hade jag roat mig att segla på helgerna så hade väl båten troligen varit hemma på Smögen lagom till jul?

Annars så har jag krupit runt i arbetsbyxor och felsökt och troligen åtgärdat problemet med kylning av min motor. Min vän Peo kom även idag på besök och var vänlig och skjutsade mig till butiken så jag kunde provianterat lite.  Så nu inväntar jag bara tjänliga vindar. Hoppas att jag snart kan kasta loss. Vore ju trevligt att nå hemmahamnen innan dottern fyller år. Annars får jag lägga båten i lämplig hamn och nyttja kollektivtrafiken….

Väderprognosen för de närmsta dagarna ser väl inte helt ljus ut men prognoser har ju hunnit att ändra sig förut så jag följer med stort intresse meterologernas arbete…