En lättare förkylning…

Rårivna morötter, kaffe, c-vitamin och ingefära…. Här har ni min kur mot feber och värk i kroppen, vaknade igår och kände mig allt annat än segelklar, men med hjälp av ovanstående kur så känner jag att jag börjar att komma mig i god form igen..

Och även vädret går mot bättre tider, nu råder här plusgrader och isen har lämnat hamnen så även om jag inte är helt fit for fight ännu så börjar jag så smått tro att jag inom kort kan kasta loss och bege mig på  vidare upptäcksfärd ned mot Smålandsfarvattnen… Jodå, vattnen intill mig heter faktiskt så..

Att ligga här i Vordingborg har varit intressant, mycket tack vare de utomordentlig trevliga medlemmarna i Snekkens Segelsällskap, och jag har fått en mängd tips på trevliga hamnar som ligger och väntar på mig söderöver så att enbart hålla stadig kurs mot Kiel kanske inte är vad som främst lockar mig just nu..

Om nu min lilla förkylning håller sig borta så tror jag att jag imorgon ägnar dagen åt att få undan sopor, bunkra vatten och studera sjökorten tillsammans med mina vänner en gång till för att sedan om allt är som det skall med både väder och bryggseglare kasta loss på onsdag morgon…