Ett litet problem

Glad i hågen så städade jag båten idag, plockade undan allt som inte låg på rätt plats inför att sätta segel med kurs mot Femö… När jag började känna mig nöjd med mitt verk så slog det mej att den kanske skulle vara en god ide att kasta ett öga på förfiltret för dieseln….

Och det var en väldigt god ide att göra detta, det behövde sannerligen bytas. Man kan ju undra vem som är så slarvig att inte byter sådant innan han lämnar Smögen? Tror minsann att jag får ta skepparen i örat… Aj… nåväl nu har jag diesel på örsnibben med men det kan jag leva med..

Värre är det att jag trots idogt pumpande inte lyckats att lufta förfiltret ännu, och nu är fingrarna helt slut så jag låter faktiskt det hela bestå tills imorgon. Inte bara fingrar som det känns i nu, rygg axlar och nacke har också synpunkter på arbetsställning och enahanda belastning..

Dessutom så säger magen att den vill ha mat, var ju på väg mot pentryt när jag fick den briljanta iden att byta filtret, tar nu normalt inte så lång tid… men något ville sig inte idag, men imorgon är en ny dag och då blir det till att försöka att få ordning på bränsletillförseln, nu skall kroppen få bränsle och sedan blir det kojen

2 reaktioner till “Ett litet problem”

  1. “Man kan ju undra vem som är så slarvig att inte byter sådant innan han lämnar Smögen? Tror minsann att jag får ta skepparen i örat… Aj… ”

    Det kan väl knappast va nån som yrkesmässigt jobbat på en motorverkstad på Smögen och sen varit lastbilschaufför!?

  2. Hej
    Baxa motorn lite, det finns en kam som kan hamna i läge så att handpumpen inte fungerar. Tips nr två sätt dit ett förfilter som inte behöver luftas t.ex. Racor 500 FG bara att stänga kranen mot tanken och eventuellt efterfylla lite. https://www.youtube.com/watch?v=XoepJbqXW_0
    Hälsningar Ove

Kommentarer är stängda.