Förtöjd för storm

Ligger nu i Stubbekjöbings hamn, var lite i valet och kvalet om jag skulle ge mig av idag, blåste lite i natt men inte så farligt idag på förmiddagen. Gick ut mot piren och jag tyckte nog först att vågorna var lite väl ståtliga för min smak, I synnerhet som det var vind rakt emot och att ligga och kryssa och inte komma fram innan mörker och tilltagande vind var för mig inget alternativ…

Samtalade med en lokal fiskare som upplyste mig och sjögången lugnar sig ganska raskt när man kommit ur hamnen, så med hans uppmuntrande ord i ryggen kastade jag loss. Fick först en rejäl sjögång men när jag fick ca 20 meters djup under kölen så lugnade det ner sig, men visst några sjöar skvätte in över däck och tack vare detta så här jag nu snart inte mer sand ifrån Anholt med ombord än att det får plats i en snusdosa..

Kom så fram till hamn i gott dagsljus och kunde i lugn och ro förtöja för eventuell storm. Har använt tågvirke som jag glömt bort att jag hade ombord men att använda lite extra rep kostar ju trots allt ingenting…

Nu skall jag strax bege mig iland och ta en liten promenad, bryggseglare behöver sträcka på lederna efter några timmar till sjöss….

5 reaktioner till “Förtöjd för storm”

  1. När du ändå befinner dig där nere, passa på att ta dig till Aerö och gå på Sjöfartsmuseet i Marstal.

    1. Det skall jag ta i beaktande, får kolla opp hur de har öppet under helgerna… Tänk vad mycket lättare allt är med internet… för 25 år sedan hade man stått i en telefonkiosk och försökt att ringa dem…

  2. God Jul från hemmahamnen där det är lite grått och 6 grader varmt, en helt normal jul.

Kommentarer är stängda.