God Fortsättning, och jag tänker så det knakar…

Ja mina vänner, nytt åt nya utmaningar. Eller som i mitt fall fortsätta min resa, där varje ny etapp är för mig en ny utmaning enär jag rör mig i farvatten jag aldrig tidigare har seglat.

Sitter nu och studerar väderlek och sjökort, som det ser ut nu så har jag två alternativ, antingen så rör jag mig norr om Falster för motor eller så går jag för motor österut för att där kunna sätta segel. Om prognosen stämmer får jag nog i så fall segla med revade segel ned mot Gedser för att där söka natthamn… Största delen av en sådan resa går över ganska öppet hav som inte ställer till med några stora problem att navigera, är nog bara när jag i så fall närmar mig Gedser som jag kanske bör gå in mot land för att där då lugnare sjö och vind för att kunna bärga mina segel…

Vad jag nu funderar på är hur byig vinden blir när den kommer ifrån Lolland och Falster…?

Det är ju trots allt så att vinden skall passera en signifikant landmassa innan den når mig ca 3 till 5 sjömil ifrån kusten. Jag misstänker att de som är vana vid att segla i östersjön är mer vana vid att bedöma sådana här förhållanden än vad jag är…

Nåväl, jag får fortsätta att studera sjökort och prognos.. men nu längtar jag verkligen efter att få sätta segel igen, samtidigt vill jag ha en trevlig seglats och om möjligt nå min nästa hamn innan mörkret faller….

2 reaktioner till “God Fortsättning, och jag tänker så det knakar…”

    1. En riktigt god fortsättning… å jag fortsätter min resa och gör Marianne från Smögen känt söderöver… =)

Kommentarer är stängda.