Inblåst i Nysted…

Som rubriken redan säger så ligger jag i Nysted och det är lite för mycket vind för att jag vill ut och segla just nu. Enligt DMI så kan jag räkna med vindar på 18 meter i sekunden och det är helt klart en aning mer än vad jag anser trevligt… Det ser dock ut att bli tjänliga vindar på Lördag, så om DMI och YR,s prognoser stämmer så hoppas jag att jag då sätter segel igen.

Nu går det ingen större nöd på mig, Nysted är som jag tidigare skrivit en trygg och trevlig hamn och jag har gångavstånd till allt jag behöver, kan för övrigt nämna att här finns faktiskt två butiker. Förutom Brugsen som jag besökte igår så finns här även en Netto..

Och Nysted Mole är en grillkiosk med sittplatser och de har på menyn allt det som man förväntar sig utav en dansk sådan, utöver detta så har det ett utbud som inte står många restauranger efter.. Denna i mitt tycke utmärkta inrättning ligger bara några få meter ifrån min kajplats. Så en viss risk föreligger att det blir ett par ristede pölser när det börjar att kurra i magen…

Sedan kan jag nämna att hamnen har två bad och toalett anläggningar, en lite äldre i samma byggnad som hamnkontoret en nästan nybyggd vid hamnens restaurang…

Hamnkapten är för övrigt en man som personifierar det danska gemytet, att jag i hastigheten råkade trycka fel på hans automat och betala för båt 0-8 meter gjorde i hans ögon ingenting, han var bara glad att jag valt hans hamn… Idag har jag dock betalat korrekt så nu är ordningen återställd….

Kan även nämna att det ligger ytterligare en båt i gästhamnen, Flaggan kände jag dock inte igen. Bara att inse att er bryggseglares allmänbildning har vissa luckor.. Flaggan ifråga är röd vit röd… tre lika breda vågräta fält… För mig första gången jag ser denna på en båt, lite googlande gav vid handen att detta är Österrikes flagga. I skrivande stund är jag dock inte klar över hur man seglar ifrån Österike till Nysted.. Skulle jag bli klokare rörande detta så lovar jag att återkomma…..