Inväntar väder…

Den 12 anlände jag så åter Läsö, min krånglande värmeväxlare hade då rest till Österby för översyn. Enastående att ha vänner med kontakter. Tack vare min vän Per här i Vesterö så gjorde den lokala motorfirman en utryckning och klämde in mig och mina bekymmer i en vid denna tid på året mycket hektisk vardag..

Igår så kom mekanikern åter till båten med en nu fungerande värmeväxlare. Tydligen hade hela innanmätet förskjutit sig och förorsakat mina bekymmer. Som tur var så hade min vän Per satt mig i en förbindelse med en firma som reparerar saker och inte enbart byter delar..

Så kostnaden för detta lilla äventyr blev inte alltför hårresande, hade dom däremot dömt ut prylarna och bara bytt mot nya grejor så har jag en uppgift att det kunnat landa på över 12.000 i bara delar… Ja, båtmotorer är troligen gjorda av någon slags metall som har ett kilopris inte långt ifrån äkta guld.

Idag har jag tillbringat dagen under däck, även om vinden både till styrka och riktning var ganska nära mina önskemål så var det alltför mycket vatten som i skurar föll ifrån himmelen. Det ser dock trevligare ut inför morgondagen. Rörande eventuell destination så är detta i skrivande stund en helt öppen fråga..