Laboe

Ortens namn uttalas Laböö.. Gick idag ifrån Strande, fick helt enkelt invänta att båtmacken öppnade. Så här under försäsongen är det begränsade öppettider och eftersom det fortfarande är rätt svalt om nätterna så går det några droppar igenom värmaren…

Men idag så fick jag till sist bunkrat diesel, och jag kom till och med ihåg att fylla reservdunken idag.

Eftersom jag kom iväg ganska sent så valde jag att gå den korta sträckan över till Kieler Förde till Laboe. Även om distansen inte blev så lång är jag ju nu åter i en hamn jag aldrig besökt tidigare..

Just nu vet jag inte så mycket om Laboe, jag har ännu inte varit iland och tittar mig omkring men här finns två stora gästhamnar och en del båtar har redan kommit i vattnet.. Men det finns fortfarande gott om platser för gästande båtar så det var bara att välja var jag ville ligga..

Tyvärr inga långsidesplatser utan fasta bryggor med stolpar för akterförtöjning, inget problem att ligga så men det är ibland lite utmanande när man seglar och förtöjer ensam. Men idag gick det galant. En vänlig tysk tog förtampen och sedan kunde jag låta vinden driva mig akteröver så jag fick fatt i stolparna…

Och här finns vatten, det vill säga färskvatten, det har varit en vara jag fått hushålla med så länge det varit risk för nattfrost men nu kan jag fylla opp innan jag seglar vidare..

Nu skall jag undersöka om det finns ström på bryggan, som stolparna ser ut så är det i vart fall ingen förskottsbetalning. Hamnkapten har nog gått hem för dagen men jag har en rejäl batteribank så om strömmen inte är på så är det absolut ingen fara..