Lord Helmsman

Tror det är bekant för de flesta av er att jag seglar en Lord Helmsman. Lorden är en lite udda fågel enär det bara blev ca hundra byggda. Vad detta kan bero på kan jag bara spekulera men som långkölad koster så är hon ju lite annorlunda med sin 7/8 delsrigg med fiol och backstag… När hon kom på marknaden så var ju det stora flertalet långkölade båtar mastheadriggade. Hon har ju även ett extremt lågt överbygge vilket ger ganska måttligt med höjd inombords.. men det kompenseras till viss del med en rejäl bredd som ger en stor och trevlig salong..

I de flesta hamnar jag legat så har folk frågat mig om vad det är för slags båt jag seglar, många har hört talas om Lorden men få har sett någon..

Men när jag så kom till Vordingborg så skedde det något annorlunda, redan första dagen i hamn så kom det fram flera som genast såg att jag seglade en Lord.. när så detta upprepats vid flera tillfäller så började jag så smått fundera på om lokalbefolkningen här var några riktiga båtfanatiker som kände till ett såpas udda svenskbygge?

Igår så fick jag dock förklaringen, ett lokalt varv köpte på 80talet flera halvfabrikat som färdigställdes här i Vordingborg.

Lite lustigt att jag på grund av en elak sjögång valde att gå in i förmodligen den enda hamn i Danmark där min båt är väl känd bland lokala seglare….