På grund av grund…

Seglade idag ifrån Laboe. Satte segel och fick till en början en fin halvvind och efter en liten stund så blev det plattläns i någon timme, sedan dog vinden för att nästan omedelbart återvända igen.. Men nu rakt emot mig, så det blev till att kryssa ett tag men sedan dog vinden igen..

Bara att bärga segel och slå igång motorn, eftersom jag inte gjort någon större fart för segel idag så beslöt jag att gå in till Lippe, nådde så hamninloppet med ca en halvtimmes dagsljus tillgodo…

Tyvärr så hade sanden på östersjöns botten bestämt sig för att Lippe var ett bra ställe att lägga sig på.. det blev liksom helt stopp.. Jag sticker bara 1.50 men in kom jag inte, kunde dock se betydligt större båtar inne i hamnen, Hoppas dom inte har tänkt sig ut under de närmast dagarna..

Jag hade som tur var knapp styrfart när jag fick bottenkänning, det stod nämligen i sjökorter att djupet kan variera kraftigt på grund att sanden flyttar på sig… Jag var snart loss igen, och sedan var det bara att tända lanternor och bege sig mot Heiligenhafen…

Strax innan midnatt så var förtöjd… Nu hägrar kojen, får utforska hamnen här imorgon….