Strande…

Strande är en liten ort vid mynningen till den fjord eller vik som leder in till Kiel. Här finns några mindre fiskebåtar samt ett fartyg som endast används vid bisättning av urnor till havs. Såvitt jag kan förstå så är detta populärt enär båten är ute i stort sett dagligen så jag tror att de har ett stort upptagningsområde för människor som önskar sig denna form utav begravning.

I övrigt så är Strande så här års en ganska stilla liten ort, här finns två stora hotell som jag verkar ha en god beläggning även så här års.. En av årets stora begivenheter här torde vara Kieler woche, då lär här vara fullt av turister som beskådar regattan som seglar alldeles utanför orten..

Under denna vecka så här den närliggande hamnen Schilksee helt reserverad för Kieler woche, och då är nog det nog så att även den lilla gästhamnen här i Strande är mer än fullbelagd..

Själv sitter jag och funderar på vad nästa hamn kan tänkas bli, hade först tänkt mig in till Kiel men de jag talar med anser att jag kan bespara mig den turen om jag inte längtar efter just storstaden och dess nattliv..

Vädermässigt så ser nu Lördagen lovande ut, så då får jag nog komma mig opp i tid och sedan så får jag helt enkelt se vart vindarna bär…