Sydfalsters Bådelaug.

Ber hemskt mycket om ursäkt för att jag inte gett ljud ifrån mig på några dagar, men jag har haft fullt opp med att umgås med mina vänner i SydFalsters Bådelaug..

Detta är en underbar båtklubb med ett fint klubbhus i Gedser Lystbådehavn, klubbhuset är öppet även för gästande seglare. Om man så önskar får man låna en egen nyckel och så kan man nyttja faciliteterna när man så önskar. I klubbhuset finns ett fullt utrustad kök. Här finns även TV och radio så man kan lätt fördriva några dagar om man ligger inblåst.

Själv har jag dock inte sett så mycket på TV utan har fördrivit tiden med givande samtal och har fått lyssna till många goda historier. Både om fiske, seglatser, ja listan är lång det kan jag lova….

Gedser är under lågsäsong en ganska stilla liten stad, här finns dock en butik och Havnekroen håller öppet alla dagar. På Havnekroen serverar Solvej utsökt dansk husmanskost för en rimlig peng. Om ni skulle befinna er i denna hamn och ha behov för kontanter så kan ni tyvärr inte ta ut pengar på Brugsen, de tar kort men tyvärr så är det inte möjligt att ta ut kontanter på andra kort än de som är utfärdade i Danmark. Närmsta bankomat är i Nyköbing ca tre mil bort…..

Detta blev för mig ett litet problem. Det går visserligen buss till denna stad men bussen tar bara kontanter… Nu löste det sig dock galant enär Solvej på havnekroen tar alla kort och mycket gärna hjälpte mig att få ut kontanta medel…

Så till er som besöker Gedser så rekommenderar jag å det varmaste att ni besöker Bådelauget och Havnekroen…

Nu befinner jag mig i Nysted, skall nu bege mig iland för att utforska hamnen och byen… Rapport följer….