Växlande väder

Så då ligger jag i Klagshamn, vädret växlar mellan sol och regn. Vinden är dock konstant och tämligen frisk. Med andra ord en dag som gjord att städa och pyssla lite ombord..

Har bland annat öst kättingboxen, där fanns tämligen gott om vatten men med en kaffekopp och kastrull fick jag till slut tomt och torrt. Hur vattnet letar sig in där är dock ännu oklart, ämnar dock att forska vidare i detta ärende efter en kopp kaffe.

Rörande väderleken så ser det ut som om att jag blir liggande här i några dagar till, kommer att blåsa friskt de närmsta dygnen.

Platsen jag fått låna av min kamrat är på en flytbrygga med y-bommar så ingen fara om vinden friskar i… Skönt att kunna sova gott även om vinden tjuter i riggen..

Enda nackdelen med Klagshamns hamn är att den ligger en aning avsides, ibland önskar jag kanske att jag hade en lite större båt. Det vill säga i den storleken att man kunde ha en mindre bil eller en motorcykel ombord…

Dock så inser jag nackdelen med så pass stora fartyg. Naturhamnar och ensamsegling skulle nog bli en aning utmanande…

Får nog vara nöjd med den båten jag seglar idag, och troligen så finns här säkert någon busshållplats i närheten.

Detta får jag undersöka lite senare.. nu kokar kaffevattnet…