Lysekil….

Jodå, nog satte jag segel i lördags och kom mig så till Lysekil, även om jag fick gå sista biten för motor när vinden avtog.. Väl framme i hamnen så var det gott om plats att förtöja, låg en norsk båt med en stor vacker hund ombord i hamnen.

När jag närmade mig kajen så kom det en trevlig norsk dam och assisterade mig när jag lade fast båten.. Så även om säsongen har medfört att det nu är gott om plats i våra hamnar så dröjer det nog ändå länge till innan man är helt ensam.

Även idag när vi skriver söndag den 10 september så ligger det en båt till här i Lysekils gästhamn, en lite större motorbåt.. Och ja med tanke på det väder som råder idag så är jag lite avundssjuk på de som kan stå inne att styra…

Här blåser ganska rejält och regnskurarna avlöser varandra så jag håller mig för närvarande helst under däck..

I övrigt så kan jag ju erkänna att jag faktiskt tillbringat två nätter på landbacken hemma hos en god vän och tidigare kollega inom åkeribranschen, igår reste vi med bil ända till Dingle och njöt av ett förvånansvärt fint väder och gott kaffe när vi bevistade en utställning utav allehanda Amerikansk bilar.

Men även om helgen har varit trevlig så skulle jag nu önska lite bätre väder, även om jag kanske inte seglar så långt.. Mest troligt så beger jag mig nog mot hemmahamn när vädret så tillåter..