Mer om säkerhet

Säkerhet är väl egentligen en paramater som är väldigt varierande från person till person? Själv så är jag en bryggseglare som ger sig ut på öppet hav om vädret är enligt mig tjänligt…

Eller på ren svenska… kan jag bekvämt segla med krysstället så är det tjänligt väder..

Men jag är även en man som har respekt för det jag håller på med.. att ramla överbord vid denna tid på året är inget alternativ.. man har helt enkelt inte så många minuter på sig hur förberedd man än är..

I min sittbrunn är jag dock under segling väldigt trygg, men jag kopplar mig även om jag så bara skall justera solcellspanelen.. Nu är ju detta moment vid denna tid på året ett icke problem.. börjar bli några dagar sedan jag sist så solen lysa mig i ögonen..

Nu tänker kanske vän av ordning att varför har han inte en överlevnadsdräkt ombord eller på sig? Tja en dräkt finns ombord men att sätta segel och göra sig klar för att låta piloten ta över kräver vissa kroppsrörelser.. när jag väl är under segel är jag varm, efter en liten stund så är det läge att ta på sig förstärkningsplagg.

Att segla i en överlevnadsdräkt i 4 till 10 plusgrader är helt enkelt väldigt varmt.. Så dräkten och Plb, bärbar Vhf, bärbar Gps… ja det är saker som ligger i min grab bag… där ligger även boken om Joshua Slocum och några flaskor mineralvatten.. (utan citronsmak, måste jag gå i flotten får jag tåla lite umbäranden…. )