Nationaldagen, en blöt tillställning..

Ja det kan ni tro, regnet höll dock opp en halvtimme så att jag fick skurit i linan till fockskotet. Att jag nu saknar en skotlina till genackern kan jag trots allt leva med.

Att jag fick fira vår nationaldag under däck gick även det att leva med. Fast nog var dagen lång. Men jag passade faktiskt på att besöka butiken när regnet gjorde ytterligare ett uppehåll.

Väl i butiken fick jag så gjort mina inköp och när jag betalat så kommer det en man iförd Danska Veteranförbundets tröja. Presenterade mig så och denne veteran som bland annat gått 10 Nijmeegen marscher var även en mycket erfaren seglare.

Han hade bland annat korsat atlanten och seglat i Karibien. Och nu till hösten så skulle han flyga över och åter segla i Karibiska vatten. När vi så samtalat en stund och regntunga skyar åter hopade sig så erbjöd han mig skjuts i sin bil tillbaks till hamnen.

Rörande dagen idag så har vi just nu en sol som skymtar fram ibland molnen men regnet verkar inte vara långt borta, så jag misstänker att jag ligger kvar även idag och inväntar bättre väder. Vindprognosen är heller inte den helt som jag önskar. Och just jag skrev dessa rader så öppnade sig himlen åter igen.

Kan nog inte annat säga än att jag är nöjd med att vara under däck även idag. Hård vind och regn lockar inte….

Men enär jag ännu inte besökt Motormuseet så skall jag nog kunna fördriva även denna dag…

En kommentar till “Nationaldagen, en blöt tillställning..”

  1. Nationaldagen, en blöt tillställning…….. I Danmark ja.

    På Smoegen var det ett strålande väder och solstrålarna stod som spö i backen.

    I dag är det lite skillnad. En arbetsresa till Hållö blev inställd pga ösregn.

Kommentarer är stängda.