Språkförbistringen i Eckenförde

Har idag strosat runt i samhället, alla skyltar och all information är på tyska, inte ens menyn på utsidan av restaurangerna har ett enda ord på engelska..

Men jag har överlevt dagen, fann en grekisk restaurang när magen kurrade fram på eftermiddagen, klurade ut att de serverade grilltallrik. Sådana har jag avnjutit i Grekland så jag gick in och beställde en sådan. I Grekland får man då ett par olika små köttbitar som är grillade… I Eckernförde fick man olika köttbitar som var grillade, men det var en annorlunda grilltallrik, varje köttbit var av storleken större, bara lammkotletten var nog för en vanlig middag…. Kan lugnt säga att jag hade att göra med att försöka att äta opp denna laddning, lyckades dock inte helt men som det känns nu behöver jag inte äta något mer de närmsta dagarna…

Efter denna drabbning med det lokala grekiska köket gick jag så vidare, fann efter en stund ett Cafe som såg trevligt ut.. Och det var det, det var mycket trevligt, när jag på engelska beställde så fick jag genast frågan var jag kom ifrån.. När jag förklarade att jag var svensk så blev jag genast tilltalad av en äldre man på klingande svenska, han hade för femtio år sedan bott i Linköping… Snacka om att världen är liten…

Men nu hägrar kojen, tänker mig att imorgon fortsätta att utforska orten…