Storm..

Igår afton tilltog vinden och fortsatte sedan att öka för att under morgonen idag kulminera. Väldigt glad att jag inte behövde förtöja om i det vädret som här rådde då..

Nu håller vinden på att avta medans vattenståndet fortsatt ökar, är nog en meter över det normala just nu, vattenytan är nu två decimeter ifrån däcket på bryggan.. Stiger det mera så lär jag verkligen kunna titulera mig bryggseglare..

Men jag tror det går bra, här blåser nu kuling men det märks att vinden är i avtagande..

I övrigt så fick jag besök av hamnkapten mitt i stormen, han var en vänlig man som upplyste mig om att dusch och andra facilititer nu gick att disponera. Vilket jag är tacksam över för nu börjar det onekligen bli dags för en dusch…

 

 

 

3 reaktioner till “Storm..”

 1. God fortsättning Stefan; både på resan och så här mellan helgerna.

 2. När det gäller väder och vind hemma, så stannade vindmätaren på Hållö på styvt 33 m/sekunder i går kväll kl. 20.

  Nu verkar den va igång igen, men med helt andra värden.

  Man vet inte vad man skall tro.

  Jim Svahn, boende på “Sunt” la in några bilder på Facebook, som visade vattenståndet i “Sunnepinan”. Risken att gå på grund i den trånga leden var nog obefintlig. I varje fall om man höll sig i rännan. Fast det är klart, försökte man gena över bryggorna, fick nog åter va ganska grundgående.

  Här i de östra ödemarken – läs Stockholmstrakten – är det i alla fall ganska lugnt. Om vi bortser från det ymnigt snöfallet i morse.

  Hur min båt har klart sig!? De vette katten. Det får vi se nästa år.

 3. Hur var det för mannen som tog in geten i sovrummet för att det var så fruktansvärt kall i uthuset, där geten normalt vistades.

  En bekant frågade; “Men hur går det med lukten!?”

  Varpå getägaren svarade;”Den får väl vänja sig.”

Kommentarer är stängda.