Usch vilket väder….

Regnet vräker ned, inget vidare att segla då.. Håller mig istället under däck.. Men prognosen inför morgondagen ser ljusare ut så förhoppningsvis så kastar jag snart loss får segla några sjömil igen..

Våren låter tyvärr vänta på sig men förhoppningsvis så kommer den snart, idag känns det nästan som om vi har hösten här igen…

Just nu så tror jag faktiskt att jag skall sova middag, förhoppningsvis så ger en liten lur mig kraft och energi att skriva ytterligare några rader här lite senare i eftermiddag….

En kommentar till “Usch vilket väder….”

 1. Vi var på Hållö idag med fixargänget.

  Skall bygga ett “altandäck” längs långsidan på kapellet, och ansluta till en befintlig gångstig från fyren, så det blir lättare att komma in. Idag får man kliva i berg – och alla är inte lika rörliga som du – min käre bryggseglare.

  OBS. Jag skrev rörLiga – inte röriga.

  Vi hämtade trallvirke vid Jan Hanssons verkstad med Runes och min båt.

  Nio man. Rune och jag, Torbjörn, Lars, Erik Olsson, Leif Stenman, Kent Haglund, Anders Svensson (reservsmögare som är med i T&S – Asta) samt en av våra invandrakompisar “Hama”.

  Dom andra bar trallvirke från båten och till kapellet. Själv hade jag ett litet eljobb som jag kunde smyga undan med. För skam skull tog jag med fyra bräder, fördelade på de två gångerna jag gick mellan båten och kapellet.

  Var ju tvungen att gå ner till Runes båt när det var dags för kaffe. Viktigaste stunden på dan. Dessutom bjöd pojkspolingen Ingvar Severinsson på tårta. Han fyller ju 90 år i morgon Torsdag. Ingvar är ju med och jobbar varje Onsdagsförmidag, nästan piggast av alla.

  På vägen hem mötte jag en säl vid “Skärt i gabet”. Han var på väg mot Hållö. Han frös nog inte, trotts att det är svinkallt här också. Jag vill inte påstå att jag för själv heller. Långkalsonger och seglarjackan. Dessutom har jag ju gångvärme i däckssalongen.

  Dagen började ju med att vi lastade bräderna vid Hanson och Sigvardsons verkstad, efter båtturen inne i däckssalongen skulle ju bräderna lastas av. Sånt ger värme. Dom som bar virket höll absolut värmen och jag var ju inne i kapellet och jobbade.

  Vi fick några droppar regn vid niotiden, men inte något som störde arbetet.

  Det sägs ju att kalla somrar kan man inte kalla somrar.

  Hur är det då med kalla vårar!?

Kommentarer är stängda.