Ibland måste man bara skriva…

Gick iland idag.. för att samla tankar och kanske äta lite.. Efter maten så gick jag in på Nordkap.. En liten pub eller ett cafe.. beroende på tidpunkt.. jag fick en  öl och en kopp kaffe.. satt så och pillade med en stump hamprep.. Gjorde då en enkel knop.. den kallas turknut eller lyckoknop..

Bartendern såg detta och undrade om jag kunde göra en till?.. Ja, nog hade jag material i min ficka för detta… Så så fick det bli…

Denna knop hamnade så runt en flaska med tysk snapps.. då lade jag en prusikknop..

Och resten är historia.. Helga fyllde 79 år.. hon blev glad för ett litet stycke svenkst sjömanshantverk… Inte bara glad… Hon blev mycket glad.. så nu sitter jag ombord och inser att efter några glas ihop med Helga på hennes dag så kanske jag inte seglar imorgon…