Snart dags att segla igen..

Jag har haft det trevligt här i Eckernförde,, men nu så börjar det bli dags att segla vidare. Gårdagen regnade bort.. trodde inte det fanns så mycket vatten opp i himlen och idag har det varit ganska friska vindar så jag inväntar nu tjänligt väder…

Visade idag båten för ett par tyska seglare, dom vart lite förvånade över hur Håkan Södergren ritat denna skuta, som jag förstod hade de nog förväntat sig lite mer innerutrymmen på en 31 fots båt.. Men enligt mig så har jag nog med plats..

Och nu när jag seglat Lorden några sjömil så måste jag nog säga att jag är mer än nöjd…. Att jag inte har full ståhöjd har jag vant mig vid och jag älskar det låga överbygget när jag seglar.. Underbart skönt att ha en total överblick utan att behöva stå opp för att se sjömärkem eller andra båtar..

Men visst, alla båtar är kompromisser, de som seglar en Bavaria 31 skulle nog inte trivas ombord i min båt, och själv skulle jag nog kunna leva med en Bavaria så länge jag låg i hamn, men ute på havet så trivs jag rätt bra med den båten jag seglar nu… Lugn och trygg och enastående stabil…

Men jag erkänner, jag tycker fortfarande att en Monsun 31 är en vacker båt, inte för att Lorden är ful men Monsunens linjer gillar jag.. Och som tur är så har jag inte råd att köpa en ny båt, att jag anser det vara tur beror nog på att jag har lite svårt för den design som är på modet just nu… Pansarkryssarstäv på en segelbåt ser för mig inget vidare ut…

Och det är ju så att detta mode kommer ifrån konstruktörernas strävan att få en så lång seglande vattenlinje i förhållande till längd över allt… Men i övrigt så har det inga så vitt jag vet positiva egenskaper… Men tydligen är det så att de som slantar opp betydliga summor vill se lite moderna ut?

Men oavsett, skönhet ligger ju som bekant till stor del i betraktarens öga.. Och att se en båt för segel är för mig en vacker upplevelse oavsett om det är en Vega eller en BohusJôlle…. (dock så är den senare en aning vackrare enligt mig….)

Men nog pratat om båtar och deras utseende, det viktigaste är väl ändå att vi seglar, seglar och har det gott…

En kommentar till “Snart dags att segla igen..”

Kommentarer är stängda.