Ok… jag tar det från början.

Lorden såldes ju , eller delvis såldes till en dansk med märkliga åsikter och troligen även lässvårigheter… Att jag skriver så här beror blott och bart på att affären ännu inte är avslutad på grund av att jag var godtrogen och lurades till att acceptera att likviden kunde delas upp i två delar… att jag sedan även gjorde båten segelklar och utöver detta seglade över den till Skagen kan nog bara tillskrivas att jag är en godtrogen och lättlurad människa som ofta låter mig styras av mina känslor… Känslor som inte alltför sällan saknar all verklig grund….

Men nog om detta för nu…. Efter denna misslyckade affär så fick jag förmånen att överta en Havsfidra, och nu började jag smida planer, här skulle byggas den optimala havsfidran för en person, men med kojer för två.. Här skall det bli dubbla förstag, en riktig toalett och allehanda finurliga lösningar som till och med Sven Yrvind skulle bli imponerad utav….

Utav detta blev det dock intet… Havsfidran befanns vara i det närmaste ett hyggligt objekt, ja att betrakta som ett halvfabrikat rörande skrov och däck, hon hade stått på land en jäkla massa år, vatten hade förvandlat mycket av det lilla som finns av trä till mull… Ja faktum är att det till och med med växte ungbjörk i den plyfaskiva där båtnamnet varit fastskruvat med blanka bokstäver…. det tämlingen passande namnet utlästes som “Oj Ojda..” Så jag fick nog inse att även om iden jag hade var god och tilltalande så kommer det att kosta en mindre förmögenhet att genomföra det hela….

Började så fundera på om man kanske skulle leta efter båtar som bortskänkes som kan donera delar till ett projekt som jag ännu inte gett upp hoppet om att kunna genomföra.. Och nog dök det upp objeklt… billiga objekt och vissa helt gratis… Men alla innebar ju att jag även skulle stå med skrov och en hel del material som jag inte ville ha och även skulle bli tvungen att ta hand om och säkerställa att hela midevitten togs om hand och destruerades….

På något vis tog jag väl så mitt förnuft tillfånga och avstod ifrån att samla på mig ett gäng gamla Maxi68, Magnifik Midget , ja listan är lång, nog fanns det objekt som kunde donera delar men som sagt… skroven tar plats och att elda upp dom skulle väl troligen innebära att jag skulle bli åtalad för miljöfarlig verksamhet…

Så det blev höst och vinter, jag återgick till att leva dag för dag.. Tog hand om hästar, hund och mig själv så gott jag kunde,,, Rörande hästar och hundar kanske lite mer än vad jag tog hand om mig själv… men vintern förflöt… Ljuset återvänder och jag kan liksom inte döva min längtan till att åter få komma ut och segla….

Jag sitter nu återigen och tittar efter det optimala objekter som kan donera vad jag behöver till havsfidran till ett lågt pris (helst gratis) och objekt finns det… men inget som har allt… Kanske för att jag har alltför stora krav…. jag vill ju hitta en båt som gärna har en Yanmar GM10, minst ett försegel på rulle, gärna värmare, autopilot och en gps…

Dyker visserligen upp några riktigt billiga havsfidror… men med tvivelaktiga bensinmotorer och att skrota en havsfidra bär mig ju emot… i synnerhet som det bara skulle medföra en massa jobb att flytta över en inombordare som jag egentligen inte vill ha….. Kom just nu ihåg att jag glömt att berätta att Havsfidran som står här har en MD1A som med åren har blivit i det närmaste en homogen rostklump… tog av topplocket och kunde inte avgöra var kolven befann sig i cylindern… snacka om gravrost…

Så jag drömmer nu vidare… fortsätter att läsa annonser… tills en dag…. jisses….. och nu avslutar jag för idag….

Fair Winds S