Hemma igen,,

Vinden lade sig och till och med regnet lugnade sig… Så jag fann till slut inte fler ursäkter för fortsatt bryggseglande i Lysekil utan det blev dags att kasta loss.

Hade jag kastat loss någon timme tidigare så hade jag nog fått lite bättre vind men då hade jag även fått finna mig att segla iväg i hällande regn. Utav någon anledning så vill jag helst att det är uppehåll i vart fall när sätter segel..

Och jag hade en ganska hygglig segling till jag passerat stor och lilla Kornö då tornade mörka moln åter opp sig och just innan regnet kom så gjorde vinden ett helt varv 360 grader… Det hela var dock så fort över att jag knappt hann med att förstå vad som hände. Ja jag hann inte mer än att skota hem storseglet innan vinden åter kom som den tidigare var.

Seglade så i ett ganska stilla regnväder ned mot Malmön där regnet så sakteliga avtog. Sedan tilltog vinden mycket lämpligt strax innan jag skulle passera linfärjan så jag kunde glatt korsa deras rutt på genaste stället i en fart av fem knop..

Fast jag misstänker att skepparen på färjan visade mig som ensam segelbåt idag lite hänsyn, för så snart jag var över leden lade den gula färjan ut ifrån Malmösidan..

Misstänker att de som sköter denna förbindelse kan känna en viss frustration när högsäsong råder, jag har ju sett vid mer än ett tillfälle hur en del båtar gasar för det vilda för att hinna framför färjan..

Själv hade jag ju inte så brått idag men det var ju rätt skönt att kunna hålla kurs och fart och sedan lugnt kunna fortsätta min färd mot hemmahamn.

Nu ser det ut som om jag kommer att ligga vid kaj ett litet tag, har några åtaganden på landbacken som pockar på min uppmärksamhet, men jag återkommer imorgon med ytterligare ett inlägg som rör min höst vinter och vårseglats,,,

Mer om detta imorgon afton…..

En kommentar till “Hemma igen,,”

Kommentarer är stängda.