Brrr…..

Vaknar idag av att det åter viner i tackel och tåg samt att en förtöjningslina om babord muntert knarrar i takt med de nordtyska böljorna. När jag då finner för gott att stiga opp och möta dagen så finner jag snabbt ut att temperaturen har behagat att falla till nästan arktiska temperaturer..

Nja kanske inte full så kallt men 5,4 grader ute och 16,5 i kajutan får nog ändå anses som ganska svalt.. Har nu skruvat opp värmen en aning men nackdelen med vattenburen värme ombord är att det tar sin lilla tid innan värmen behagar att sprida sig ombord.

Fördelen med detta klimat och dessa temperaturer är ju dock att jag har något att skriva om redan innan jag ens har stuckit näsan ur kajutan. Så medans kaffet kokar opp så gör jag just detta.. Samt funderar på hur jag bäst skall ta mig an dagen och rådande klimat…

En möjlig väg är ju att ta en kopp kaffe och studera DMI och YR.no för att på så vis utröna vad dagen eventuellt kan ha att erbjuda? Så tror jag det får bli, återkommer med ny rapport….

Så då har jag konsulterat prognosmakarna, vinden avtar mot eftermiddagen, temperaturen ökar en liten aning men fortsatt svalt, Imorgon så ser du som om jag får vind som jag vill segla men även då fortsatt svalt väder…

Tror jag tar mig en kopp kaffe till och funderar vidare på hur jag tänker gå tillväga idag…