Dagens Rapport

Valt att ligga kvar, känner fortfarande av min förkylning. Även om jag inte gjort annat än att vila och få i mej vätska de två sista dagarna så känns det ännu i kroppen att er bryggseglare inte är helt kurant. Att då lämna kaj när vi bara har några plusgrader är just nu inget som lockar, även om jag nu verkligen längtar efter att få sätta segel igen. Men jag kommer mig så sakteliga.

Tyvärr så kommer även vinden igen… Dock ej så sakteliga, imorgon väntas en kuling med toppar på stormstyrka och så ser det ut bli under två dygn.. Så jag får nog lugnt ligga kvar här ett par dagar och invänta bättre väder… Och då borde jag ju även hinna att jag resterna av min förkylning överbord.

Men så här är det att vintersegla, även om jag nu kanske inte är den tuffaste vinterseglaren i historien så är jag ändå rätt nöjd med min seglats.. Fast visst kan jag erkänna att jag när jag kastade loss ifrån Smögen trodde att jag vid det datum som råder idag skulle ha kommit betydligt längre….

Men snart så sätter jag segel igen, och jag får nog tillstå att just nu lockar farvattnen runt omkring mig, Skulle gärna vilja besöka Marstal och ett par andra hamnar här nere… Så vi får se varthän det bär. Och att enbart segla för att nå ett bestämt mål kan ju ibland vara ett syfte men just nu känner jag att jag är öppen för förslag på intressanta platser inom lagom avstånd.

Någon rekommenderade mig att passa på att segla runt Rugen, och det kanske inte är en så dum ide? Fast då är väl risken att jag slutligen hamnar i Gdansk istället för London? Men helt ärligt så är jag inte sämre karl än att jag kan ändra mina planer, Men Kiel vill jag mycket gärna besöka så just nu så studerar jag mina sjökort och försöker att göra så med ett öppet sinne…