En dags seglats…

Lämnade så idag Rödvig, Till en början god vind som höll sig så ganska länge. Härligt att ligga på slör och logga fem till sex knop.. Sedan kom det så några enstaka körare som drev båten opp i dryga sju knop men större delen av dagen hade jag en mycket behaglig och avslappnad segling.

Mot kvällen så avtog dock vinden men jag seglade så länge jag kunde.. Ja jag hade nog kunnat segla lite till men strax innan Klagshamn så låg dock en del av mitt kära fosterland i vägen.. Så att antingen segla runt grundflaket eller att bärga segel? Tja, vinden var inte så mycket att skryta med och jag hade ju ändå inte så långt kvar till hamn så jag beslöt att bärga segel.

Men visst är det märkligt? Så länge jag har segel oppe så känns inga avstånd långa, men så snart jag går för motor så blir jag genast varse avstånd igen?… Nåväl, jag kom så in i hamn. Med hjälp av en vänlig Holländare så fann jag plats B33.. Denna plats disponeras av en god vän till mig som i dagsläget inte har någon båt liggandes här..

Detta påminner mig om att jag nu bör meddela platsinnehavaren att jag har anlänt, vore ju genant om han tänkt att låna ut sin plats till någon annan? Fast då hade jag nog fått ett besked, jag är ju trots allt väntad..

Nu hägrar kvällsvarden, och även om jag nu befinner mig i Klagshamn/Sverige så tror jag bestämt att Röda Pölser fortsatt står på menyn…..