En lite speciell dag

Till att börja med så hissade jag FN flaggan, idag var det nämligen The International Day of The UN peacekeepers…. Eller i Sverige Veterandagen..

Tog sedan och lade undan vegamössan och bar istället min FN blå fieldcap. Allts den keps vi bar när vi inte bar basker eller hjälm. Strosade så bort till hamnkapten för att efterhöra om hjälp med mitt bekymmer med tamp i min propeller..

Först var han mest nyfiken på min huvudbonad. Det visade sig ganska omgående att han själv burit en blå basker i Namibia… Bara att inse, i våra kretsar är världen inte alltför stor…

Han hjälpte mig sedan att ringa efter en dykare, dock ingen succe idag. Men när jag sedan talade om att jag kanske behövde hjälp med att komma till Stege så var hjälpen mycket nära.. Att jag behövde till Stege beror på att där finns närmsta Bankomat..

Och kontanter lär nog behövas om jag får dykarhjälp.. Tror knappast att dom jobbar gratis. Och mest troligt så tar dom inte kort?

Så imorgon så kommer min vän och vapenbroder att hjälpa mig att komma i kontakt med någon som kan lösa mitt dilemma..

Men väl i Stege så fann jag en automat som gav mig kontanter.. Strosade så runt ett slag.. Fann då en Frisör. Han hade inte bara tid att klippa mig. Han var även Libanes.. så nu har jag för första gången på många år en frisyr som gör att min gamla blå basker åter sitter som klippt och skuren .. Detta dagen till ära…

Så i det stora hela har jag haft en god dag…

Även så bör jag nämna att i Stege så fanns det ett Cafe, Davids Cafe.. de hade på dörren en regnbågsflagga.. Denna gjorde mig nyfiken så jag gick in.. Och jo då, detta etablissemang vände sig till människor som även accepterar att samkönade individer håller varandra i hand.. För mig är detta viktigt.. Respekt är ett värde för mig, oavsett ras, religion eller sexuell läggning…

Och min blå keps gillades.. i synnerhet som jag talade om vilken dag det var.. =)

Nu är det snart dags för er bryggseglare att krypa till kojs.. Och även om jag fortfarande här en härva i propellern så har jag haft en mycket bra dag….