En svår sak

En del saker inte helt lätt sak att skriva om… Jag låg kvar i hamn beroende på dålig sikt…

När jag kikade opp efter lunch så kom min nya vän ifrån Kurdistan och bjöd mig på middag

Vi möttes på fredagen på den Gyldne Hund… jag kände igen en del ord men inte nog för att förstå så jag tog mod till mig och frågade var de egentligen kom ifrån…

Svaret blev då… Kurdistan…. När jag då höll min hand emot hjärtat och sa. Peshmerga.. så hade jag fått nya vänner..

Ni får gärna googla Peshmerga, men för er som litar på mig så är det faktiskt en demokratisk rörelse som inte gör skillnad på varken kön, relegion eller etnecitet…….

Nåväl… jag fick äran att sitta till bords… med betoning på sitta… I norra Irak sitter man och äter… en stor duk och sedan så äter man tillsammans sittande…. Ja man sitter mitt på golvet… alla äter i en gemenskap… och ja… maten var enastående……

Jag har nu en Peshmergaschal… och ja,,, den är jag stolt över…. =)

Nu till det som är lite svårare att skriva om, ett äkta par som båda slagits för Peshmerga mot IS, ungefär samtidigt som deras hem jämnades med marken så upptäcker hon att hon är gravid, deras två tidigare barn som medan de har kämpat mot IS har bott hos släkt på en lite tryggare plats får nu följa med sina föräldrar på flykt…

Under ett år och två månader har de nu bott i Danmark, de väntar nästa vecka besked på om de får stanna…