Ett inlägg…

Att skriva utan att ha något att berätta, ja det är kanske en utmaning ibland. Men jag kan ju faktiskt berätta om sådant jag inte gjort och sådant jag inte tänker göra?

Sedan mitt besök på museum här i Svendborg så har det inte skett så mycket, som ni kanske läst i mitt förra inlägg så har jag fördrivit några vinterdagar med att läsa. Och läser är nog vad jag oftast gör när jag är ombord och vill fördriva lite tid.. Mycket på nätet men även en hel del böcker..

Seglingens ABC ligger ofta framme för en stunds bläddrande, och nog får jag erkänna att jag alltid har något att lära när det kommer till segel och hantering utav dessa. Just nu känns det faktiskt som om jag får ut lite mer utav Marianne för var gång jag sätter segel.. Och det är ju inte det sämsta för en bryggseglare som undertecknad…

Rörande mina planer så tror jag nu tiden är mogen att släppa nyheten att jag troligen inte seglar till London, jag har helt enkelt insett att östersjön har så oerhört mycket att erbjuda och att jag faktiskt trivs allra bäst i små hamnar..

Nästa hamn blir ju med stor sannolikhet Marstal och denna stad och dess hamn verkar ju ha massor av intressanta saker att erbjuda en nautiskt intresserad bryggseglare… Efter Marstal har jag ännu inga planer men även om jag gillar små hamnar så lockar ibland en storstad.. I synnerhet om det är en viktig sjöfartsstad så ett besök i Kiel hoppas jag ju att det blir…

Ett annat delmål som lockar är att kanske fortsätta längs tyska kusten och då segla runt Rugen. Här finns en massa små hamnar och det verkar finnas ett museum i nästan var och en utav dem..

Och nu upptäckte jag nyss att jag kanske borde försöka att få mig något till livs. Tror det blir enklare skaffning i afton, ligger prima torskrom i kylen och väntar, en delikatess på några stekta brödskivor.. Kanske inget för Guide Michelin men å andra sidan så har jag inte sett till några fransoser ombord så jag tror jag håller mig till sådant som jag själv gillar….