Ett litet felsteg….

Efter att ha sett en fotbollmatch och sedan beslutat mig för att återvända till båten.. vinden fortfarande frisk.. men jag är glad i hågen.. Glömmer dock att jag har en elkabel på däck.. den är ju liksom ett kullager.. gör en snygg vurpa och landar på utsidan mantåget..

Tyvärr så hade jag innan denna övning besökt butiken för att bunkra opp min trytande förråd… så när olyckan infann sig så bar jag på två bärkassar, när man går över bord så finner man nog för gott att släppa dessa och enbart koncentrera sig på den uppkomna situationen..

Där fanns dock en lina som jag lyckades att finna.. blev blöt opp till midjan och fann för gott att balansera på denna lina..

Men att balansera på en lina ger tid för eftertanke.. Jag beslöt så att gå till min räddningstege och att dra ut den.. sedan var det ganska enkelt att åter komma ombord..

Sedan så blev det till att överblicka konsekvenserna av min lilla vurpa. Mineralvattnet behagade dock att flyta så det lyckades jag att bärga…

Så då undrar kanske vän av ordning om jag lärt mig något…? Ja.. nästa gång så har jag med mig min PLB….

En kommentar till “Ett litet felsteg….”

  1. Gläder mig att höra att konsekvenserna enbart var materiella. Att det var mineral vattnet som överlevde sjönöden får du väl se som ett tecken. Ha det gott min vän och njut av vattnet så kommer nog elkabeln inte att bli ett försåt i fortsättningen./ Cav

Kommentarer är stängda.