Fortsatt kyligt

Är nu ganska nöjd med att jag beslöt att ligga kvar, nu faller snön här men det blir nog inget att skotta för vi har fortfarande plusgrader..

Och jag kan nu glädja mig åt att åter ha fullt med vatten ombord. Det vill säga att vattentanken nu åter är full… Annars så är jag inte så glad i att ha vatten ombord. Monika på varvet var vänlig nog att ordna fram en vattenslang så nu kan jag återigen koka mitt kaffe…

Dock så ser det ut som om jag blir liggande minst ett dygn, imorgon så säger prognosen att vi kan förvänta oss lite regn men sedan så ser det trevligare ut..

Nästa hamn kan kanske bli Kappeln med det lär ju väder och vind få avgöra, som någon kunnig seglare en gång sa…. Måste du kryssa är du på väg åt fel håll….

Nu kanske jag inte helt lever efter den devisen men att ligga på hård kryss hela dagen när temperaturen inte är över tio grader är en ganska så kall övning så än så länge så låter jag nog vädret styra över mitt val av hamn…

En kommentar till “Fortsatt kyligt”

 1. Vatten ombord -förutom då i färskvattentanken är inte trevligt.

  Kommer ihåg när vi seglade hem din båt från Klagshamn. Efter att du övergivit oss i Torekov, lättade vi två dygn senare från Donsö. Vi gick ut mellan Vrångös nordvästudde och Kårholmen. Passerade Donsö Svartskär och satte kurs mot Trubaduren.

  Efterhand tyckte vi att det var nåt som inte stämde. Aktern sjönk allt djupare.

  En koll i akterstuvet visade sig att utrymmet var ganska full med vatten, plus all den bråten som fanns där.

  Vi började plocka ut allehanda blöta prylar och staplade upp dem i sittbrunnen. Sen öste vi med en plastdunk,som vi skar sönder till lämpligt öskar.

  Nån spannfann vi som tur är inte. Vi ville ju inte framstå som rädda.

  Det sägs ju att “den bästa länspumpen är en rädd man med en spann”.

  Vi turades om att ösa och dessemellan plockad vi ur “purgas” ur stuvet och staplade det i sittbrunnen tillsammans med all annan bråte.

  Vid det här laget hade vi nog konstaterat att det var en av slangarna från sittbrunnen som lossat från sitt fäste i brunnens underkant och hamnat under vattenlinjen.

  Trotts att jag är utarmad till skillnad från kompis Erik – som är en lite kort skit -men ändå seg som få, så kom jag inte åt mer vatten. Stuvfacket i aktern är djupt.

  Då hittade vi en handlänspump meden aning korta slangar. Vi turades om att pumpa och att hålla slangen, så att vattnet rann ut ur båten. Till slut hade vi i alla fall fått pumpat läns och kunde stuva tillbaka all bråten i stuvfacket. Vi var väldigt försiktiga så att slangen till självlänsen inte kulle lossna igen.

Kommentarer är stängda.