Gedser….

Dagen började bra, jag kom faktiskt opp när klockan ringde. Väderprognosen såg till och med ut stämma så efter morgonkaffet kastade jag loss. Satte ganska snart segel för att efter en liten stund mest ligga och skvalpa, vinden behagade dock att återkomma efter ett litet tag så jag slapp att starta motorn igen.

Det mulnade dock på ganska snart och först kom det några få regndroppar som sedan övergick till snö!!! Det snöade dock inte så värst mycket så jag slapp att skotta sittbrunnen. Rätt snart så övergick snöandet till regn igen för att sedan upphöra, vinden var dock under hela dagens segling väldigt växlande. Loggen pendlade mellan 2 och 7 knop..

Givetvis friskar vinden strax innan jag är framme i Gedser, så med 7 friska knop närmar jag mig färjekajen och fiskebåtshamnen.. Inget som tyder på att jag skall få lä så jag kröker av och går opp i vind, får rullad in focken och beslutar mig för att vänta en aning med att bärga storseglet..

Nu har jag storen oppe men maskin är igång så jag stävar glatt mot Gedser Lystbådehavn.. Detta stävande försiggick dock inte så länge, Detta till största delen beroende på att jag inte observerat att farleden in mot gästhamnen var utmärkt som vilken annan farled som helst.. Alltså inte prickad in mot hamn…

Det tog liksom stopp… Nu är man glad att man seglar en långkölad båt med utvändig blyköl samt att den danska sandbotten är snäll att köra på.. Funderade ett litet slag på hur jag skulle komma loss, men när fören snällt föll av så var det bara att skota hem och ganska rast så krängde jag mig ur situationen….

Fick sedan bärgat även storseglet och fortsatte sedan in mot hamn. Och när man efter en stund hade behagat att ha både gröna och röda prickar så var det lite mera uppenbart var det fanns nog med vatten…. Och ja jag vet… jag har både plotter och sjökort.. men jag måste ju även ibland få något att skriva om…….