Inblåst i regn…

Hugaligen, idag har vi endast 8.9 grader ute. Friska vindar och regnet faller. Inget väder som lockar till någon seglats om jag skall vara helt ärlig. Med andra ord ett perfekt väder för bryggsegling. Men utav någon märklig anledning så är det trevligare att bryggsegla i gott väder…

Nog för att jag inte tidigare har haft något emot att ligga vid kaj men just nu känner jag mig nästan lite rastlös, kanske är det för att min kropp anser att det borde vara vår och snart sommar som jag nu verkligen längtar efter att få sätta segel?

Det går dock ingen större nöd på mig, ligger gott förtöjd och skulle jag behöva några förnödenheter så har jag gångavstånd till allt jag kan önska.

Men just nu önskar jag inget så hett att jag ämnar bege mig ut i blåsten och regnet, kaffe har jag så jag klarar mig något dygn till, men sedan blir det värre… Då har jag slut på Löfbergs, undrar just om det finns något gott alternativ när man som jag är långt utanför Sveriges gränser?

Nåväl, får väl tänka på Dikten..

Snus är snus om än i gyllene dosor, rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor… Dvs jag får väl tro att… Kaffe innehåller koffein, även om påsen inte är lila och fin…

I övrigt så ber jag att inför den stundande helgen önska Fair Winds och Glad Påsk

 

En kommentar till “Inblåst i regn…”

 1. Rättning – mittåt

  Med tanke på den något slarvigt citerade dikten är det kanske på plats att delge den rätta versionen och varför inte hela dikten “Idealism och realism” av Gustav Fröding.

  Nu är jag led vid tidens skism
  emellan jord och stjärnor.
  Vår idealism och realism
  de klyva våra hjärnor.

  Det ljugs när porträtterat grus
  får namn av konst och fägring.
  En syn, som svävar skön och ljus
  i skyn, är sann som hägring.

  Men strunt är strunt och snus är snus,
  om ock i gyllne dosor,
  och rosor i ett sprucket krus
  är ändå alltid rosor.

Kommentarer är stängda.