Jodå, det sker saker…

Som min trogna läsekrets kanske har sett via min AIS så ligger jag envist kvar i Klintholm. Fast nu kanske mest beroende på att jag återigen har råkat ställa till det för mig..

Jag gjorde igår klart för en seglats. Kopplade storfallet och samlade skoten och så var jag klar att kasta loss, Vilket jag faktiskt även gjorde. Dock så låg vinden på och ville hålla mig kvar vid kaj. Men genom att ge fram och back och nyttja propellerverkan så kom jag så fri..

Tyvärr så hade jag lagt storskotet på relingen och när jag så gjorde ett stort roderutslag så råkade jag putta skotet i vattnet.. Min fasta trebladiga proppeller käkade sålunda raskt och effektivt opp hela klabbet…

Så lite bedrövad och en aning arg på mig själv så var det bara att låta vinden föra båten åter till kaj..

Väl vid kaj så kunde jag konstatera att nu var bommen tämligen hårt skotat, så för att inte fresta riggen så fann jag för gott att omgående skära av skotet.. Tappade då änden som sitter fast i propellern…

Har försökt att medelst båtshake med en apterad morakniv skära loss härvan men så här långt har jag tyvärr inte haft någon större framgång. Och några dykare är tyvärr inte uppbringa för närvarande.

Att själv dyka i är just inget som lockar, ingen direkt värme i vattnet här och att utföra denna manöver ensam känns inte så bra..

Jag hade dock en extra skotlina ombord så med hjälp av en bändsling har jag nu tillverkat ett nytt storskot. Att jag valde att bändsla linan beror på att jag inte behärskar tekniken att splitsa multiplait…

I övrigt så ämnar jag sätta mig en stund i sittbrunnen och njuta av solen som skiner generöst.. Och vem vet? Kanske jag kommer på någon finurlig lösning? Här finns en slip men ingen kran…

Nåväl, inget är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid…..

En kommentar till “Jodå, det sker saker…”

  1. När ett företag på Smögen bytte motor motor på min motorseglare, påstod chefen på företaget i fråga, att min gamla propeller gick åt fel håll.

    Vad jag förstår har den aldrig gått åt fel håll. Det var naturligtvis bara ett knep för att få till stånd en merförsäljning. Den nya proppellern var ju också betydligt blankare än den gamla, som ju legat i vattnet över ett år.

    Sen vill jag nog påstå att det är den nya proppellern som går åt fel håll. Jag har fått bojlinan i proppeller tre gånger, innan jag lärde mig att ta det mycket försiktigt.

    En gång hade jag tur och kom loss av någon outgrundlig anledning. Två gånger var jag tvungen att anlita dykare.

Kommentarer är stängda.