Och så kom vintern…

Väldigt glad över att jag fick ordning på värmen igår. Under natten så hade vi 8 minusgrader så nu ligger jag kvar i väntan på mildväder, det är dock inte is nog att åka skridskor men en tunn is ligger nu över hela Vordingborgs Nordhavn..

Nog skulle jag kunna forcera denna mycket tunna is men jag inväntar nog helgen likväl, då ser det ut som om det blir mildare igen och att segla i minusgrader med stelfrus skot är inget som lockar mig just nu. Och jag har det fortsatt väldigt trevlig här på den lokala segelklubben. De tar verkligen väl hand om sin gäst…

Här ser ni solnedgången över min frusna hamn. Och som sagt jag ligger gärna här ett litet tag till. I morgon kommer min vän Gustav och dricker kaffe och vi har planerat att sitta i klubbhuset och fika och han skall visa mig lite sjökort och bilder ifrån Rugen…

Annars idag så har jag agerat mekaniker, hjälpte Gustav med att byta impeller på hans Yanmar samt att jag visade honom några saker rörande motorn han funderade över.. Efter en fikastund så fick jag sedan låna duschen och sedan for vi förbi Lidl… Kanske i normala fall inte är min favoritbutik, tycker ofta att jag saknar för mig kända varumärken där. så gissa om jag blev glatt överaskad av att finna Cloetta Kexchoklad på Lidl i Danmark, har ju visserligen inte varit borta ifrån Sverige så länge att jag känner abstinens efter Svenska varor men det var kul att få fylla med lite svenskt godis…

En kommentar till “Och så kom vintern…”

  1. I Vordingborg fanns ett ställe där man fick slå tärning om priset på ölet under söndagar. Hade en väldig tur med tärningarna en gång.?

Kommentarer är stängda.