Ombord igen…

Ja då var semestern över för er bryggseglare. Har tillbringat några dagar på landbacken, ja inte bara på landbacken utan även högt oppe i luften. Det bar sig inte bättre än att jag blev medbjuden på en resa till Wales. Så nu har man upplevt The Royal Welsh Show.

Färden dit företogs med flygmaskin, och som en till mig nära bekant långseglare en gång sa.. ” Nothing goes windwards like a 747… ” När så luftfarkosten var tryggt belagd i Bristol så blev det fordonsmarsch till Builth Wells.

Royal Welsh Show är en enastående tillställning som handlar om lantbruk och djur, där fanns tillräckligt med  djur av alla de slag så att de utan några som helst problem hade kunna fylla Noaks Ark med råge.. Och även om båtlivet lyste med sin frånvaro så hade jag inga problem att fördriva tiden när jag strosade runt på Showen..

Här fanns allt ifrån hantverk till stora lantbruksmaskiner. Dock avstod jag ifrån att köpa mig en traktor. Fick dock med mig ett par handskar avsedda för ridsport, dessa är enstående smidiga och kommer att vara ypperliga när man hanterar linor och skot när hösten kommer..

Men nu är jag som sagt åter ombord, och nu känner jag att norra Bohuslän lockar. Har dock lite att pyssla med ombord innan jag kastar loss, bland annat så behövs det nya sejnfall. Tyvärr så faller regnet just nu så jag befinner mig under däck i väntan på uppehåll.

Hoppas nu verkligen att vi får njuta av lite fint sensommarväder. Augusti är nog min favorit bland årets tolv månader. Havet är fortfarande varmt och trycket i hamnar och bland skär är i avtagande..

Nej nu tror jag att jag skall ta och stuva undan lite saker, nytvättade kläder och annat som ligger i påsar lite överallt i kajutan. Men så länge regnet faller är det ju en lämplig syssla…..