Torekov..

Lämnade igår Helsingborg. Fin vind men tyvärr ifrån helt fel håll. Att ligga och kryssa mellan den trafikseparerade farleden och fastlandet lockade inte så jag valde att gå för motor opp mot Svinebådan. Strax innan fyren satte jag så segel, Blev visserligen segling dikt bidevind men jag gick på ett kryssben helt opp till Kullen.

När jag så passerat Kullen och satte kurs mot Torekov så fick jag så halvvind, tyvärr minskade vinden rätt snart och den ganska starka sjöhävningen gjorde att mina segel ömsom fylldes och ömsom stod och slog… Seglade en halvtimme men sedan var det bara att bärga segel och gå sista biten in till Torekov för motor.

Här blåser det idag växlande vindar, Mellan tolv och sex meter per sekund. Vindriktningen är inte heller just den jag önskar så jag ligger kvar och avvaktar vädrets utveckling.

I övrigt har jag roat mig med lite översyn, byte av impeller är avklarat. Nu återstår bara att finna en butik som säljer motorolja. Pentan hävdar att den skulle vilja ha en halvliter sådan.

 

6 reaktioner till “Torekov..”

 1. Löser du motorolja i Torekov? Annars kan jag nog hjälpa dig i morgon med det, fast i Båstad. En liten omväg iofs.

  1. Jodå det löste sig, jag tog bussen till Båstad idag och handlade olja och lite annat jag behövde ombord… Och jag tackar så mycket för erbjudandet.. =)

 2. Alltid lika trevligt att kolla på kvällen om du har skrivit något nytt! Är du på väg norrut igen? E planen att segla hemåt redan?

  1. Min dotter fyller 18 år den 11 juli..Den dagen missar man ju inte.. men troligen så seglar jag sedan vidare. Horisonten är ju ett mål jag aldrig når.. Men mellan min position och horisonten väntar ju nya upplevelser…

   1. Det är inte målet som e äventyret. Det är resan dit! Lycka till och fortsätt skriva om dina äventyr! Hälsningar från Magnus Kjellman. PS. Min hemmahamn är Bua hamn, nu på sommaren har jag en sommarplats på Öckerö, så när du passerat Varberg så kommer denna härliga fiskehamn som heter Bua. Du kan låna min plats om du vill..

    1. Tack Magnus.. och jag lovar så länge jag seglar så skriver jag.. även om drömmen kanske är att även skriva lite mer när jag är på landbacken.. =)

Kommentarer är stängda.