Två dagar på Anholt

Ligger nu här, i fredags besökte jag Anholts Kro… kanske inte så många gäster men jag lärde ändå känna de flesta..

dvs Jörgen, Jette och Torben… detta utmynnade i ett trevligt samtal över en delikat måltid, måltiden ifråga bestod av lamm tillrett på franska.. enär franska är ett språk jag inte behärskar så får jag nöja mig med att konstatera att det smakade alldeles utmärkt..

Lördagen tillbringades ombord läsandes böcker, ingen fara att ligga i hamn om man har nog med litteratur ombord…

Söndag,, sena eftermiddagen och kvällen var jag åter på Anholt Kro, vädret var kanske inte cykelvänligt så jag ringde Anholt Taxi, enär chauffören Kirsten just satt sig för att äta så erbjöd sig genast krögaren Hans att hämta mig i hamnen, här talar vi verkligen om service utöver det vanliga…

Anholt Kro var på söndagskvällen ganska välbesökt utav gäster som likt mej och Jörgen avnjöt en mycket god dansk fläskesteg…

Jörgen en man blind sedan födseln, detta till trots saknar han inte sjö och seglingsvana, han har seglat skuta ombord på Fulton. Så än en gång har jag lärt mig att om man bara samtalar en stund så finner man alltid gemensamma ämnen.

Jörgen visade även besitta kunskaper utöver det vanliga rörande radiokommunikation, så vi hade några trevliga timmar ihop som bara rann iväg…