Vad betyder Julen för mig?

Juldagen, vaknade tidigt.. låg nog mest och funderade och funderade och hade det varmt och gott och bara njöt av tillvaron ombord..

Nog förstår jag att min familj och mina vänner tänkt på mig och att den del kanske skänkt mig en extra tanke enär de vet att jag firar jul ensam ombord i en dansk hamn..

Men helt ärligt min julafton och även för den delen juldagen har fått mig att tänka över familj och vänner..

Så här sitter jag nu, har en varm och skön känsla i bröstet när jag tänker på Mor och Far och familj och vänner…

Min Mor, inte bara en Mor som jag vet älskar mig förbehållningslöst utan även en enastående kvinna med sitt hantverk.. Jag har nu seglat många sjömil i kallt väder men tack vare mamma så här jag varm och nöjd när jag använder hennes halsdukar i finaste ull..

Min Far, en i sanning enstående man , även om jag själv inte räds att använda händer och verktyg så kommer jag aldrig att nå hans nivå, ni som känner honom vet att han är en hantverkare av yppersta klass. Ni som inte känner honom avundas jag, ni har ännu att uppleva hans händers kunnande…

I min nära familj så finns även en kvinna vid namn Marianne, hon delar många egenskaper med min båt som bär samma namn, Lugn ,trygg och ytterst kompetent när det gäller..

Och ja det finns en ung kvinna att nämna… men jag sparar det bästa till sist…

Vänner , veteraner och annat löst folk.. nämner inga namn men jag sätter stor pris på att ni följer mina äventyr via min  blogg…

Karin Venny Andersson

Nästan så jag skäms lite att lämna dig till sist.. men som jag sa det bästa kommer sist…

Min dotter är en enastående kvinna, även om hennes far inte alltid har varit så närvarande som han borde så har hon gjort det bästa av situationen..

Karin,,, Pappa är oerhört stolt över dig och jag älskar dig…

2 reaktioner till “Vad betyder Julen för mig?”

  1. God fortsättning på julen. Hoppas att du har det fortsatt mysigt i din lilla kajuta. Vi har ingen vit jul i Värmland i år men det blev jul i alls fall och tomten kom på cykel. Tänker på dig. Kram från moster. ?????

  2. God Fortsättning På Julen!
    Det låter som att du har det mysigt i båten. Kul att läsa om din resa och dina tankar.

    Hälsningar Susanne och Paul

Kommentarer är stängda.